Waar Corsica het mooist is

Zonsondergang Corsica

Iedereen die een vakantie op Corsica plant, heeft keuze te over. Er is zoveel moois te ontdekken! Hier zijn een paar hoogtepunten van het eiland: regio’s met charmante steden, de mooiste stranden, charmante bergdorpjes en prachtige bezienswaardigheden in Corsica.

Calvi en La Balagne

Aan de noordkust van Corsica ligt het middeleeuwse vestingstadje Calvi, dat door echte Corsica-fans wordt beschouwd als de meest originele badplaats van het eiland. Naast een fantastisch lang zandstrand trekt ook de levendige haven bezoekers. Het Scandola Marine Reserve is ook vlakbij, en prachtige wandelpaden brengen je naar geweldige uitkijkpunten hoog boven de stad. Balagne, zoals deze regio heet, is eigenlijk heel charmant – met idyllische, kleine bergdorpjes zoals Pigna en San’Antonio, die u in minder dan een uur met de auto kunt bereiken.

Porto-Vecchio en de zuidkust

Porto Vecchio is het Saint-Tropez van Corsica: veel Parijzenaars gaan op vakantie in deze stad aan de zuidoostkust van het eiland, daarom staan ​​luxe hotels, trendy restaurants en modeboetieks naast elkaar. Maar de grootste attractie zijn de parelwitte stranden bij de chique kustplaats. Het met pijnbomen omzoomde strand van Palombaggio is net zo beroemd als Roccapina. Maar ook de Baie de Santa-Giulia is absoluut spectaculair. Hier, op slechts 15 minuten rijden van Porto-Vecchio, is de zee zo helder als de Caraïben!

Bonifacio

Iedereen kent de ansichtkaart-idylle van Bonifacio: de stad troont op een kalkstenen klif aan de zuidpunt van Corsica. De foto’s geven al een goede indruk van deze pracht. Maar pas met eigen ogen ontdek je hoe indrukwekkend deze plek werkelijk is. Vanuit de haven, die in een fjordachtige baai in het lager gelegen deel van de stad ligt, moet je een flink stuk van de berg beklimmen om in het hoger gelegen deel van de stad te komen. Daar wachten diverse parels op u, zoals prachtige kerken, statige oude panden en sfeervolle winkelstraten met smaakvolle interieurwinkels en cadeauwinkels. Loop zeker door een van deze winkels of restaurants tot het einde, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de zee die zich ver onder je uitstrekt!

Ajaccio en de westkust

Ajaccio, de hoofdstad van het eiland, is een levendige plaats met prachtige pleinen en elegante herenhuizen die een beetje aan het oude Nice doen denken. Napoleon werd hier geboren en door de hele stad herdenken standbeelden de keizer, pleinen en cafés dragen zijn naam en er is een museum en zijn geboorteplaats om te bezoeken. Als je een rondreis door Corsica maakt, zul je zeker merken dat de westkust veel wilder is dan de oostkust. Bovenal zal de kustweg bij Piana met zijn rode rotsen in je geheugen blijven.

Corte en het bergachtige achterland

In het hart van Corsica, tussen de bergtoppen en de kloven, ligt de historische universiteitsstad Corte. Het is een prima uitgangspunt voor bergwandelingen, die u in het hoger gelegen achterland kunt ondernemen. Maar ook het stadje met zijn grote hoogteverschillen en de oude citadel is erg charmant. Dankzij de vele studenten hebben zich in de stad talloze pubs en betaalbare restaurants gevestigd, waar je kunt genieten van de authentieke Corsicaanse keuken en een goed gekoeld lokaal Pietra-bier.

Waar Corsica het mooist is
Schuiven naar boven