Hoe vind je de juiste tuinstoelen voor het balkon en de tuin?

Tuinset

De zomer is in volle gang. Dat betekent dat het terras, de tuin en het balkon in het hoogseizoen zijn. Hier kunt u zich bijzonder goed uitschakelen en volop genieten van de zonnestralen. Met behulp van tuinstoelen en tuinmeubelen kun je deze ruimte naar wens inrichten en huiselijk maken.

Maar hier rijst al snel de vraag: welke tuinstoel past bij mij?

Uiteraard hoeven voorkeuren voor design en zitcomfort niet te wijken voor functionaliteit. We hebben de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet.

Tuinstoel gemaakt van hout, kunststof of roestvrij staal

Allereerst moet een tuinstoel of buitenstoel gemaakt zijn van een robuust materiaal. In het dagelijks leven heb je immers geen zin om de stoelen weg te zetten als het regent. Bovendien moeten ze niet slechts één seizoen, maar zo lang mogelijk kijken. Hier loont het om te investeren in hoogwaardige materialen. Kunststof is vaak erg populair als het gaat om buitenstoelen. Kwaliteit staat hier echter centraal. Hoogwaardige kunststoffen overtuigen door hun onderhoudsgemak en duurzaamheid. Bovendien zijn ze een absolute blikvanger door de verschillende kleurmogelijkheden.

Wil je je buitenruimte wat klassieker, dan is een houten tuinstoel de juiste keuze. Dit is waar voor sommigen alarmbellen gaan rinkelen. Maar geen paniek, zelfs houten stoelen kunnen je heel lang plezier geven. Stoelen gemaakt van massief houten panelen zijn bijzonder duurzaam gebleken. Zorg er echter voor dat je weerbestendige houtsoorten gebruikt. Zo vertrouwt het bedrijf Thonet voor hun buitenstoelen op Afrikaans Iroko-hout. Deze wordt vooral gekenmerkt door zijn hoge weersbestendigheid. Het heeft ook het FSC-keurmerk. Maar ook teak of acaciahout zijn goede keuzes voor je tuinstoel.

Metalen tuinstoel

Vooral tuinstoelen van metaal of roestvrij staal zijn zeer onderhoudsvriendelijk gebleken. Ze kunnen zelfs buiten overwinteren. Ze mogen niet in contact komen met strooizout. Dus de perfecte stoel voor iedereen die ook in het koude seizoen de barbecue aansteekt. Natuurlijk zijn de meeste stoelen gemaakt van twee of meer van de bovengenoemde materialen. De Thonet S 35 N All Seasons combineert bijvoorbeeld alle drie de materialen. De ergonomische sledestoel is een stijlvolle keuze voor uw buitenruimte of tuinlounge.

Waar is je tuinstoel?

Uiteraard is ook de vloer waarop uw tuinstoel straks komt te staan ​​bepalend. Cantilever- of skidframes zijn aan te raden voor zachte grond zoals gras. Bij deze frames wordt het gewicht niet selectief maar over een groot gebied verdeeld. De Thonet S 40 outdoor sledestoel is hier bijvoorbeeld ideaal voor. Een viervoeter is net zo geschikt en stabiel voor minder zachte ondergronden.

Hoe belangrijk is zitcomfort voor tuinstoelen?

Of het nu gaat om een ​​tuinfeest of een barbecue, een comfortabele stoel speelt een grote rol in ons welzijn. Maar ook op het platteland hoeft u niet zonder ergonomie en comfort. In dit geval zijn sledestoelen absolute klassiekers. En voor volledige ergonomische verlichting raden we de Aeris Numo aan. De moderne kinematica maakt het een uitstekende keuze voor mensen die in beweging zitten. Door dit unieke bewegingsmechanisme wordt elke houding ondersteund. Hier verschillen natuurlijk de voorkeuren. Onze productexperts adviseren u graag individueel om ervoor te zorgen dat uw stoel perfect aansluit bij uw wensen.

Hoe vind je de juiste tuinstoelen voor het balkon en de tuin?
Schuiven naar boven