Goede redenen voor een houten horloge

Herenhorloge

Niemand is tegenwoordig verbaasd dat iemand een horloge draagt. Want hoewel we in veel situaties constant omringd zijn door horloges – op de smartphone, op de computer, op televisie of zelfs door openbare klokken – zijn polshorloges nog steeds erg populair en worden ze vaak en graag gedragen.

Aan bijna geen horlogedrager wordt gevraagd waarom hij een horloge zou dragen. Een horloge om de pols is een normaal beeld. Maar als je een houten horloge draagt, reageert de omgeving veel vaker op het uurwerk. Men vraagt ​​zich dan graag af waarom men een polshorloge van hout draagt ​​en waar het dan over gaat. Allereerst kan men zich echter vrij fundamenteel afvragen welke redenen er in het huidige digitale smartphonetijdperk nog zouden kunnen zijn voor een polshorloge.

Het horloge als modeaccessoire

Vooral mannen en vrouwen gebruiken een polshorloge als modeaccessoire. Als decoratief accessoire om de pols passen sommige modellen bijzonder goed bij een pak of kostuum. Als modeaccessoire hoeft een horloge echter niet per se klassiek te zijn. Bepaalde horloges zijn bijna voorbestemd om te worden gedragen tijdens het sporten. Andere horloges daarentegen passen uitstekend bij een casual stijl en jeans.

Het horloge als statussymbool

Voor menig trotse bezitter van een bijzonder hoogwaardig en nobel horloge fungeert het polshorloge als een statussymbool. Zo’n horloge is meestal bijzonder duur en kan symbool staan ​​voor rijkdom, luxe of gewoon goede smaak. Net als bij een auto zijn hiervoor zeer specifieke merken erg populair.

Het horloge als modern lifestyle product

ok als lifestyle product zijn bepaalde horloges populair. Met name de smartwatches die pas recentelijk op de markt zijn gekomen, kunnen in dit voorbeeld worden genoemd.

Om praktische redenen

Als je vandaag wilt weten hoe laat het is, kun je gewoon je smartphone uit je zak halen, aanzetten en de tijd controleren. Het grijpen naar de smartphone is echter niet altijd mogelijk, en zeker niet altijd beleefd. Bepaalde beroepsgroepen zoals leraren, docenten, artsen, verkopers en andere mensen die constant met klanten, patiënten, studenten of studenten te maken hebben, kunnen niet zomaar hun smartphone tevoorschijn halen om de tijd te controleren. Kijken naar de mobiele telefoon komt al snel onbeleefd en ongeïnteresseerd over. Een blik op het polshorloge daarentegen is op elk moment zonder problemen mogelijk.

Om sportieve redenen

Sommige atleten hebben voor hun training een horloge nodig dat kan worden gebruikt om bepaalde tijden te stoppen. Vooral chronografen zijn hiervoor geschikt. Een horloge om de pols is meestal niet storend en hoeft ook niet strak vastgehouden te worden. Een smartphone daarentegen zou een grotere belemmering zijn bij het sporten.

Om professionele redenen

Soms wordt een polshorloge ook om professionele redenen gedragen. Als bijvoorbeeld bepaalde tijden vaak moeten worden gestopt of je altijd de actuele tijd in de gaten moet houden. Ook bij meetings, congressen en klantafspraken moet vaak rekening gehouden worden met de tijd. Iedereen die zich de hele dag aan bepaalde afspraken moet houden, gebruikt graag een polshorloge als leidraad.

Om je te concentreren op de essentie

Wie kent het niet uit zijn eigen gedrag? Zodra de smartphone wordt uitgetrokken, worden we afgeleid door allerlei berichten. Ook als je alleen even de tijd wilt checken, strijden veel notificaties op de smartphone om onze aandacht. Een nieuwe e-mail, een nieuw bericht in Messenger, het laatste nieuws, gemiste oproepen, enz. leiden ons af van onze eigenlijke plannen.

Een horloge kan ons helpen ons te concentreren op wat het belangrijkst is. Als we alleen de tijd willen weten, dan is het polshorloge nog steeds de maat van alle dingen. Misschien lukt het ons om minder afgeleid te worden door onze smartphone met een polshorloge. In de hectische wereld van vandaag is dit een begrijpelijke wens. Tot zover goed. Zoals we kunnen zien, kan een polshorloge om vele redenen worden gedragen. Deze redenen kunnen heel individueel en verschillend zijn, net zo individueel en verschillend als het brede assortiment polshorloges.

Goede redenen voor een houten horloge

Bij een polshorloge van hout kunnen de reeds genoemde redenen natuurlijk ook een rol spelen. Maar er zijn vaak ook andere redenen wanneer je expliciet besluit om een ​​houten horloge te kopen. Het maakt niet uit of het een houten horloge dames of een houten horloge voor heren is.

De volgende redenen spreken in het voordeel van een polshorloge van hout:

Duurzaamheid en milieubescherming

Het grote thema duurzaamheid wordt van jaar tot jaar belangrijker en steeds meer mensen houden zich ermee bezig. Duurzame mode wordt steeds bewuster en presenteert zich op steeds diversere manieren. De tijd dat duurzame en milieubewuste mode nogal saai was, is allang voorbij. Steeds meer labels en merken laten zien hoe divers en hip duurzame mode kan zijn.

Veel fabrikanten van houten horloges hebben het onderwerp duurzaamheid op de agenda staan ​​en handelen daar ook naar. Iedereen die zich bezighoudt met het onderwerp duurzaamheid, moet zich informeren over de respectievelijke fabrikanten en merken voordat ze een houten horloge kopen. Fabrikanten beschrijven vaak waar het hout voor hun houten horloges vandaan komt en welke andere activiteiten worden ondernomen om het milieu te beschermen.

Zo geven sommige fabrikanten aan dat ze alleen resthout gebruiken dat anders zou worden weggegooid. Maar dat is niet alles – bepaalde fabrikanten zijn ook betrokken bij sociale projecten en milieubescherming, bijvoorbeeld door te doneren aan herbebossingsprojecten.

Een bewuste keuze voor een houten horloge van een zeer specifieke fabrikant kan ook een statement zijn op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid en is voor veel dragers een belangrijke reden om voor een houten horloge te kiezen.

Goede redenen voor een houten horloge
Schuiven naar boven