Een cheescake cadeau doen

Cake cadeau

Waarom barst de cheesecake tijdens het bakken? Het lelijke uiterlijk kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een verkeerde baktijd en temperatuur, geen tijd om af te koelen, te stijf eiwit en te vaak de ovendeur openen. Ja, als je de meest voorkomende fouten kent, zullen je toekomstige cheesecake-recepten perfect zijn.

De oorzaken op een rij

Scheuren staan ​​het genieten van een sappige kersencheesecake niet in de weg. Om indruk te maken met je werk is een onberispelijke uitstraling natuurlijk een pré. Geen probleem als je deze fouten vermijdt.

  • Onjuiste baktijd en temperatuur van de cheesecake: Het deeg is klaar als het in het midden nog een beetje zacht is. De delicate traktatie gemaakt van zanddeeg en magere kwark houdt van milde temperaturen en werkt het beste in het onderste derde deel van de oven op 150 tot 170 graden en met een baktijd van 60 tot 75 minuten. Het maakt niet uit of het boven-/onderwarmte is of circulerende lucht.
  • De ovendeur te vaak openen: Elke keer dat de deur wordt geopend, ontsnappen lucht en warmte uit het deeg, wat kan leiden tot scheuren.
  • Geen tijd om af te koelen: Cheesecake heeft een hekel aan plotselinge temperatuurschommelingen. Laat het deeg na het bakken ongeveer dertig minuten afkoelen met de ovendeur open.
  • Eiwitten die te stevig zijn: Als de eiwitten te hard worden geklopt, zetten ze extreem uit en barsten ze in de oven. Het resultaat zijn scheuren in de taart.

Tip: Een cake die ondanks alle voorzichtigheid is gebarsten kan je bewaren met slagroom of glazuur, zodat je de oneffenheden makkelijk kunt camoufleren.

Cheesecake op de juiste manier bakken: professionele tips voor een perfect resultaat

Nu weet je hoe je cheesecake bakt zonder scheuren. Maar u kunt nog meer doen voor een optimaal geslaagde behandeling:

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn bij het bereiden van de cheesecake. Dit is de enige manier om een ​​homogene massa te creëren die perfect stijgt.
  • Bedek het deeg ongeveer driekwart van de baktijd met aluminiumfolie. Zo blijft het oppervlak egaal helder en wordt het niet te donker.
  • Voor een bijzonder romige smaakbeleving vervangt u een deel van de kwark door zure room, mascarpone of roomkaas. Die laatste staat bekend als de basis voor de weergaloze Amerikaanse cheesecake.

Nog handiger is het om een kant en klare cake cadeau te doen. Dat kan via https://cakecadeau.nl/

Een cheescake cadeau doen
Schuiven naar boven