Cryptocurrency-mining uitgelegd

Minen

Het spreekt voor zich dat cryptocurrency-mining vervolgens erg populair werd en dat er veel zogenaamde miners zijn ontstaan, vooral met Bitcoin. Dit betekende natuurlijk dat er een beperking moest komen aan de kant van de cryptocurrency-betaalmiddelen zodat er te veel nieuwe munten niet te snel zouden worden uitgegeven. Daarom zijn bij Bitcoin de complexiteit van de op te lossen taken en de hoeveelheid gedistribueerde munten gebaseerd op de gemiddelde snelheid waarmee de taken worden opgelost.

Uiteindelijk betekent dit echter dat steeds meer miners met meer rekenkracht succesvoller zullen zijn dan kleinere particuliere miners. Het was dus al vanaf het begin duidelijk dat cryptocurrency-mining na verloop van tijd en met steeds complexere mining, minder aantrekkelijk zou worden voor particulieren. Tegelijkertijd zou echter door kunstmatige schaarste de waarde van de betaalmiddelen op de cryptocurrency-uitwisseling uiteindelijk toenemen.

De mijnbouwwapenwedloop

Het werd al snel duidelijk, niet alleen voor de mijnwerkers zelf, die in staat waren om vanuit hun eigen kantoren aanzienlijke sommen geld te berekenen, dat mijnbouw een lucratief bedrijfsterrein is. Hardwarefabrikanten herkenden de trend ook en sprongen snel op de kar van cryptocurrency-mining met gespecialiseerde producten. Eerder hadden miners ontdekt dat de berekeningen die voorheen grotendeels via de computerprocessor werden gedaan, veel sneller konden met de grafische kaart. Hardwarefabrikanten profiteerden hiervan en bouwden vervolgens speciale grafische kaarten die expliciet waren ontworpen voor cryptocurrency-mining en dit nog sneller en effici├źnter konden doen.

Natuurlijk veroorzaakte deze aanpassing opnieuw een grote toename van de taakcomplexiteit om juist deze onbalans te corrigeren. Is mijnbouw tegenwoordig nog de moeite waard? Of kun je beter overstappen op andere alternatieve aanbiedingen, zoals die wij bij nextmarkets aanbieden in de vorm van CFD-handel op crypto? Klimaatzondaars en cryptotomaten

Het is nu bijna onmogelijk om Bitcoin priv├ę te minen. Grote serverfarms die door professionele miners worden gerund, zijn een overweldigende concurrentie geworden waartegen geen enkele particuliere gebruiker als nevenactiviteit kan concurreren. Er zijn talloze servers in deze mijnbouwfabrieken op vele duizenden vierkante meters, die niet alleen cryptocurrency sneller kunnen minen dan welke particuliere mijnwerker dan ook, maar ook een energieverbruik produceren dat overeenkomt met een kleine stad. De serieuze vraag rijst dan ook welke klimaateffecten de mijnbouw op de lange termijn zal hebben. We hebben nog nooit gehoord van een cryptocurrency-handelsplatform dat bio-crypto aanbiedt. Sommige exploitanten van mijnbouwbedrijven hebben echter al een deel van het probleem op zich genomen en gebruiken de afvalwarmte die wordt gegenereerd bij het delven van cryptocurrency om tomaten en andere groenten te verbouwen. Zo geef je iets terug aan de wereld en leg je de basis voor in ieder geval fundamenteel meer verantwoorde cryptohandel.

Je kunt heel simpel aan de crypto live koers bij elke currencies het zinvol kan zijn om zelf te minen.

Cryptocurrency-mining uitgelegd
Schuiven naar boven